Hoppa till sidans innehåll

Seriespel


Seriesystemet

StDF's seriesystem består av en öppen serie där både kvinnor och män kan delta, samt en damserie där endast kvinnor får delta. Lite vid sidan om finns också RLS - reservlagsserien, från vilken det inte går att avancera upp till det ordinarie seriesystemet.

Seriepriser_720_2  Sammanlagt är det ca 25 serier med 8-12 lag i varje serie, vilket gör att det är ungefär 230 spelande lag som deltar i seriespelet varje säsong. I serier med 12 lag spelas dubbelmöten (hemma / borta).  Dartsäsongen pågår från omkring mitten på september tills början av maj då alla kval- och slutspel är klara.

Föreningsavgift

Föreningsavgiften är 100 kr/år.
(avgiften beslutades på Svenska Dartförbundets årsmöte 5 aug 2017)

Vid anmälan av ny förening inkludera följande information:

Rapporterat av (Namn, Telefon, E-post)
Klubb & spelställets data (Klubbnamn, Spelställe, Antal banor, Adress, Postadress, Telefon, Fax, E-post, Webb)
Ordförande, Kassör, Lagledare (Namn, Telefon, E-post)
Organisationsnummer måste föreningen ha. Ansökan görs hos Skatteverket.

Ny förening skall också registreras via IdrottOnline. Detta görs via Stockholms Dartförbund. Be oss på Stockholms Dartförbund att hjälpa er med detta.

Lagavgifter för StDFs seriesystem
800:- för öppna serien
600:- för damserien och reservlagsserien
400:- för mixedserierna

(avgifter beslutade på ordinarie årsmöte 13 juni 2013)
Betala senast 15:e augusti aktuellt år, till bankgiro: 5383-7753. Inbetalningsavin skall uppta förening och lagledare.

Välkommen med förenings och laganmälningar via blanketten serieanmälan_1819 till: e-post: This is a mailto link, eller brev: StDF, Krossgatan 25, 162 50 Vällingby

 

Stefan Kilman

Spelstället

Spelställe kan vara både en pub/restaurang eller en klubblokal. För att vara godkänd för seriespel skall puben ha minst två dartbanor med godkända darttavlor som monterats enligt rätt mått och med tillräckligt utrymme kring banorna. Se under "Regler" för exakta mått.

Tänk på att spelstället skall ha tillräckligt lång öppettid, helst till 24:00, då matcher kan dra ut på tiden när två mindre bra lag möts. Det är också bra att sätta upp ett skriftligt avtal med krögaren om vad som skall gälla. Även om avtalet inte alltid är juridiskt bindande så är det bra att skriva ner vad man verkligen har kommit överens om. Normalt är det spelstället som håller med darttavlor (det går åt några varje år) och matchprotokoll. Utöver det är det vanligt att klubbmedlemmar har någon form av rabatt på öl och mat. Om du gör ett avtal om lägre priser under seriematcher tänk då på att inkludera motståndarlaget i avtalet.

 

Spelarlicens (Registreringsavgift)

Anmälan av medlemmar/spelare i en förening sker direkt på IdrottOnline. Observera dock att en spelare inte är klar för seriespel förrän registreringsavgiften inkommit till StDF. Allas medlemsuppgifter skall registreras på IdrottOnline, och inbetalningsavin behöver därför enbart innehålla förening och namn.

Spelarlicens/registreringsavgift är 650 kronor/spelår (1 september - 31 augusti) och 325 kronor från årsskiftet. (50 kr höjning beslutades på SvDF:s årsmöte 5 aug 2017)

Juniorer betalar 100 kronor. (1 september - 31 augusti)

Personer som aldrig spelat dart eller inte innehaft spelarlicens de senaste fem åren kan teckna en Prova-på-Licens för halv licensavgift, 340 kr/spelår. (1 september - 31 augusti)

Bankgiro till StDF är 5383-7753.

Du kan även anmäla adressändring på IdrottOnline.

Uppdaterad: 08 AUG 2017 23:54 Skribent: Anders Stafverfeldt
Epost: Adressen Gömd

Kontakt:

 Svenska Dartförbundet 

FS kommer under en tid ha digitala möten  

 

 RIKSIDROTTSFÖRBUNDET

 

 DARTSTATISTIK

Framåt för fler i rörelse

 

  

 

   

   

 

WDF

  

 

 

 

 

 

 

 

Huvudsponsor:

 

DARTEX

 

 Biljardexperten

 

Samarbetspartners:

 

 

 

 

 

 

Biljardexperten.com

Postadress:
Stockholms Dartförbund
Krossgatan 25
162 50 Vällingby

Kontakt:
Tel: 0708790872
E-post: This is a mailto link

Se all info