Hoppa till sidans innehåll

Lättnader i Coronarestriktionerna

17 JUN 2021 14:08
Nu ser vi en ljusning i Coronapandemin och hoppas på stegvis återstart av dartverksamheten.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2021 14:08

Steg 1: Från och med 1 juni blev det tillåtet att börja tävla i liten skala. T.ex. kan man nu anordna cupspel, dock för endast maximalt 8 deltagare.

Steg 2: Den 1 juli kan vi troligen börja spela cuper i ett litet större format, då man ökar upp antalet personer som får träffas i ”allmänna sammankomster och offentliga tillställningar” till 50 personer, funktionärer inräknat. Rekommendationen till föreningar om att ställa in, skjuta upp eller genomföra möten, stämmor m.m. på distans lättas upp på så sätt att dessa kan ske och inte nödvändigtvis hållas digitalt. Fortsatt försiktighet rekommenderas dock och trängsel ska undvikas.

Därefter hoppas vi de kommande stegen 3-5 för återgång till ett mer normalt liv och leverne kommer som planerat, så vi kan starta seriespelet som vi brukar vecka 38. Vi återkommer när vi har mer info.

På SvDF:s hemsida www.dart.se under Nyheter ligger deras uppdaterade Coronaplan.

Inbjudan till kommande säsongs seriespel kommer skickas ut i början/mitten av juli månad. Eftersom den senaste säsongen avbröts efter 6 omgångar och kvalspel uteblev kommer det bli som det föregående året, då spelet avbröts efter 19 omgångar och då inte heller kunde helt slutföras. Vi ger därför igen möjligheten till klubbarna att få välja i vilken division man vill att sina lag ska spela. Vi försöker i möjligaste mån tillfredsställa klubbarnas önskemål. Laganmälningarna ska vara inskickade samt betalda till StDF senast den 15 augusti.

Vi hade årsmöte i Stockholm den 27 maj. Då beslutades det om en ”Coronarabatt” som i princip innebär en halvering av licensavgiften och lagavgifterna för den kommande säsongen.

Fastställda avgifter för 1 augusti 2021 – 31 juli 2022:

  • Licens 325 kr
  • Licens efter nyår                      325 kr
  • Prova-på-Licens 200 kr
  • Juniorlicens 100 kr
  • Föreningsavgift 100 kr
  • Övergångsavgift 200 kr
  • Lagavgifter 400/300/200 kr

 

StDF har, som ett komplement till det ordinarie dartspelet, dragit igång ett web-baserat dartspel som pågår nu med 7 deltävlingar under sommaren och avslutas med ett slutspel i september. Information om detta har tidigare lagts ut på vår hemsida, Facebooksida samt i Facebookgruppen StockholmsDarten. Mer information och anmälan till deltävlingar hittar man på https://www.stdf.se/Web-Dart.

Det är viktigt att alla klubbar ser över att korrekta uppgifter för förtroendevalde är inlagda i Idrott-Online. Annars är risken stor att viktig information inte når er och därmed inte heller alla medlemmar. Det är också viktigt att föreningarna fullgör sina skyldigheter inför RF och årligen håller årsmöte och skickar in årsmötesprotokollet till StDF. Annars finns risken att föreningen utesluts från seriespel etc. På uppdrag av SvDF kommer en inventering göras vid säsongstart då samtliga föreningars senaste årsmötesprotokoll kommer begäras in till StDF. Planerar ni att snart hålla årsmöte, meddela StDF detta. Protokoll och betald föreningsavgift är ett åliggande som en förening har i medlemskapet i RF/SvDF. Rekommenderas även att alla klubbar har ett föreningskonto, bankgiro eller plusgirokonto för att kunna ta emot pengar om ni skulle få några utbetalda.

Inom darten är återväxten liten och alla klubbar som tar egna initiativ till aktiviteter för juniorer och ungdomar välkomnas. Det planeras nu göras satsningar inom SvDF och StDF för att fånga upp nya unga dartspelare. Mer information om dessa aktiviteter kommer senare.

Let`s Play Darts

StDF Styrelse

Ordförande          Rolf Rosenvik

Vice ordförande    Mikael Berg

Kassör                 Stefan Kilman

Sekreterare          Denny Sigfalk

Ledamot              Daniel Nelson-Tomisic

Ledamot              Ronnie Brattfalk

Ledamot              Viveka Träff

Suppleant            Mikael Nybro

Suppleant            Christian Andersson

 

Skribent: Rolf Rosenvik
E-post: This is a mailto link

KONTAKTA OSS

0723-27 77 50 Denny Sigfalk

0708-79 08 72 Stefan Kilman 

Mail: This is a mailto link

Seriefrågor: This is a mailto link

Bankgiro: 5383-7753

Swish: 1230 73 83 93

Stockholms Dartförbund

Krossgatan 25

162 50  VÄLLINGBY

 

Postadress:
Stockholms Dartförbund
Krossgatan 25
162 50 Vällingby

Kontakt:
Tel: 0708790872
E-post: This is a mailto link

Se all info