Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till StDFs nya webb!

30 APR 2016 14:10
Ny idrottonlinebaserad web för StDF.
  • Uppdaterad: 02 JUN 2016 08:30

Välkomna till StDFs nya webb!

StDFs nya webb är nu redo. Vi har jobbat under en längre period med att förbereda övergången. Det har tagit längre tid än planerat, bla pga tidsåtgången var större än uppskattat, olika tekniska utmaningar, samt saker som vi har varit tvingade att ägna tid åt att lära oss.

Den nya hemsidan är baserad på idrottonline. Vi har gjort det valet pga vi ville ha ett ”Content Management System”. Det innebär ett publiceringsverktyg där den som jobbar med innehållet inte behöver vara webbtekniker, utan kan fokusera på att administrera innehållet på hemsidan. Vi har valt just idrottonline eftersom det är RFs platform, där det finns support och utbildningar tillgängliga.

Vi har även implementerat ett loginbaserat forum, enligt beslut på förra årets årsmöte. Den loginstruktur som är vald är e-post-baserad login, där man tydligt skall identifiera sig med sitt namn. Vi har valt att i detta läget inte göra login baserad på licens, facebook-id, personnummer eller dyligt. Vi får utvärdera om det kommer att behövas i framtiden, eller ej.

Både nya hemsidan och forumet har s k responsiv design. D v s är anpassade för smartphones och läsplattor eftersom många av ni medlemmar och besökare använder denna typ av enheter när ni besöker oss.

Den mesta av informationen som fanns på den gamla hemsidan finns överförd till den nya. Vi har använt så mycket som möjligt av informationsstrukturen också, men en del förändringar är gjorda.

Om ni har några frågor, synpunkter eller förbättringsförslag, så är ni välkomna att kontakta IT-kommittéen t.ex. på This is a mailto link.

Mvh
StDF IT-kommitté.

Skribent: webmaster
E-post: This is a mailto link

KONTAKTA OSS

0723-27 77 50 Denny Sigfalk

0708-79 08 72 Stefan Kilman 

Mail: This is a mailto link

Seriefrågor: This is a mailto link

Bankgiro: 5383-7753

Swish: 1230 73 83 93

Stockholms Dartförbund

Krossgatan 25

162 50  VÄLLINGBY

 

Postadress:
Stockholms Dartförbund
Krossgatan 25
162 50 Vällingby

Kontakt:
Tel: 0708790872
E-post: This is a mailto link

Se all info